عمومی- همشهري آنلاين: دانشمندان انگليسي می گویند لامپ هاي کم مصرف مي تواند براي سلامتي مضر باشد. به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از روزنامه اينترنتي روسي اوترا دانشمندان انگليسي اعلام کردند: افرادي که پوست حساسي دارند بيش از سايرين از اين لامپ ها آسيب مي بينند چون ميزان پرتو ناشي از آنها از لامپ هاي معمولي بيشتر است.
بر اساس این گزارش به نقل از واحد مرکزی خبر از مسکو دانشمندان انگليسي blacklite اعلام کردند افرادي که پوست حساسي دارند بيش از سايرين از اين لامپ ها اسيب مي بينند چون ميزان پرتو ناشي از انها از لامپ هاي معمولي بيشتر است.
بر blacklite اساس اين گزارش کارشناسان انجمن پوست انگليس معتقدند لامپهاي کم مصرف موجب تسريع ابتلا به بيماري هاي پوستي و از جمله سرطان پوست و هم چنين سرگيجه و ميگرن درافراد مبتلا به صرع مي شوند. ================================== مضرات لامپ كم مصرف: به دليل تابش زياد اشعه ماوراي بنفش سبب سرطان مي شود مخرب محيط زيست به دليل مواد مصرفي ===============================================
تابش مستقیم پرتوهای نوری لامپ های مهتابی یا فلوروسنت بعلت وجود اشعه یووی (ماوراء بنفش )برای پوست بدن مضر است وموجب افزایش چین وچروک پوست صورت و نیزایجاد کک و مک می شود . افرادی که پوست حساسی دارند بیش از سایرین از این لامپ ها آسیب می بینند چون میزان پرتو ناشی از آنها از لامپ های معمولی بیشتر است. با بررسی های انجام شده مشخص شده است میزان تابش پرتوهای اشعه ماوراء بنفش از یک لامپ معمولی فلوروسنت بیش از 2800 نانومتر بوده که این مقدار از اشعه تابیده شده به پوست موجب تغییرات پاتولوژیک در سلولهای پوست می شود . اشعه یووی با تحریک سلولهای رنگدانه ساز موجب افزایش پیگمان یا همان رنگدانه پوست و سبب بیماری ملاسما و کک ومک در صورت افراد می شود . تحقیقات blacklite دانشمندان نشان داده است کسانیکه در منازل و یا محل کار خود روزانه بیش از 8 ساعت در معرض نور لامپ های فلوروسنت قرار گرفته اند 5 برابر بیشتر از افرد دیگر دچار بیماری کاتاراکت یا همان اب مروارید (کدورت عدسی چشم ) می شوند. خستگی زودرس افسردگی/ ضعف و بیحالی / از دست دادن تمرکز /کاهش راندمان یا بازده کاری وافزایش تنش های روحی از جمله عوارض روحی و روانی استفاده از نور سفید لامپ های فلوروسنت است . کارشناسان انجمن پوست انگلیس معتقدند لامپ های کم مصرف موجب تسریع ابتلا به بیماری های پوستی و از جمله سرطان پوست و هم چنین سرگیجه و میگرن درافراد مبتلا به صرع می شوند. امروزه این لامپ ها بخاطر کم مصرف بودن ان در بین مردم طرفداران زیادی دارد ودر سطح وسیعی از ادارات و کارخانجات و منازل از ان استفاده می شود لذا باید در باره مضرات و خطرات ناشی از این نور اطلاع رسانی کافی انجام شود . ============================================= اشعه یووی با تحریک سلولهای blacklite رنگدانه ساز موجب افزایش پیگمان و ایجاد بیماری blacklite ملاسما و کک ومک در صورت افراد می شود . نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده است کسانیکه در منازل و یا محل کار خود روزانه بیش از 8 ساعت در معرض نور لامپ های فلوروسنت قرار گرفته اند 5 برابر بیشتر از افرد دیگر دچار بیماری کاتاراکت یا اب مروارید (کدورت عدسی چشم ) می شوند.
عوارض blacklite روحی و روانی نور لامپ های فلوروسنت شامل: خستگی زودرس افسردگی ضعف و بیحالی از دست دادن تمرکز کاهش راندمان یا بازده کاری وافزایش تنش های روحی هستند. امروزه این لامپ ها بخاطر کم مصرف بودن ان در بین مردم طرفداران زیادی دارد ودر سطح وسیعی از ادارات و کارخانجات و منازل از ان استفاده می شود لذا باید در باره مضرات و خطرات ناشی از این نور اطلاع رسانی کافی انجام شود .
افرادی که پوست حساسی دارند بیش از سایرین از این لامپ ها آسیب می بینند چون میزان پرتو ناشی از آنها از لامپ های معمولی بیشتر است. بر اساس گزارش کارشناسان انجمن پوست انگلیس معتقدند لامپ های کم مصرف موجب تسریع ابتلا به بیماری های پوستی و از جمله سرطان پوست و هم چنین سرگیجه و میگرن درافراد مبتلا به صرع می شوند.
بهتر است نور این لامپ ها با استفاده از محفظه های مشبک محصور شود تا پرتوهای مستقیم نور هنگام تابش شکسته و در محیط پخش شود و خانمهایی که روزانه بیش از 4 ساعت در معرض این نورها قرار می گیرند باید از کرم ضد افتاب برای محافظت پوست صورت خود استفاده کنند . . بهتر است نور لامپ های فلوروسنت را با نور زرد لامپ های معمولی ترکیب کنیم تا ضمن ایجاد روشنایی مطلوب تا حدود زیادی از خطر تابش خالص این نورها نیز کاسته شود
========================================================= استفاده از لامپ هاي مهتابي blacklite بخصوص نسل جديدشان كه به لامپ هاي مهتابي فشرده معروفند نزديك به دو سوم كاهش در مصرف انرژي روشنايي را به همراه دارد و اين مساله اي است كه بخصوص خانوارها از آن چشمپوشي نمي كنند. با همه اين اوصاف لامپ هاي فلوئورسنت بي خطر هم نيستند. البته اين موضوع با توجه به محاسن آن كمتر مورد توجه قرار گرفته است. جالب اينجاست كه خطرزايي يا عيب لامپ هاي مهتابي به واسطه يكي از مزيت هايش است كه به ساختار آن مربوط مي شود!
حباب لامپ هاي فلوئورسنت فشرده يا همان مهتابي هاي كم مصرف خودمان حاوي مقادير اندكي جيوه است. در نتيجه نمي توانيم بدون خطر بالقوه از تماس با آنها چشمپوشي كنيم.لامپ ها همواره blacklite مي شكنند اما چرا شكستن يك لامپ فشرده در برخي كشورهاي blacklite پيشرفته در خانه باعث مي شود اداره حفاظت محيط زيست صاحبخانه را به يك مامور رفع آلودگي ارجاع كند جواب در نوع لامپ شكسته شده مهتابي و محتويات حباب قرار دارد. لامپ هاي مهتابي فشرده همانند لامپ هاي مهتابي لوله اي شكل اوليه حاوي مقادير كمي جيوه در حدود 5 ميلي گرم هستند و جيوه براي قابليت ساطع كردن و تشعشع نور در يك لامپ مهتابي ضروري است. هر چند جيوه به سيماب و رنگ نقره اي معروف است ولي تاثيرش در لامپ هاي مهتابي در بروز نور سفيد است. اين فلز سنگ
No comments:
Post a Comment